Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rotfruktspytt med grillad halloumi

Den salta, lite "gnissliga" osten passar perfekt ihop med de milda rotfrukterna i denna rotfruktspytt med grillad halloumi.

Rotfruktspytt med grillad halloumiRotfruktspytt med grillad halloumiRotfruktspytt med grillad halloumi
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 4potatisar- gärna blå kongo
  • 2morötter- gärna i olika färger (ca 250 g)
  • 0,5kålrot- (ca 200 g)
  • 1rödlök
  • 3 msksmör
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 100 grucola
  • 200 ghalloumiost
  • 2 mskbalsamvinäger
  • 1 tskhonung

Gör så här

  1. Skala och tärna potatis, morötter och kålrot. Förväll rotfrukterna i lättsaltat vatten ca 5 min.

  2. Skala och finhacka löken. Fräs löken i 2 msk smör i en stekpanna ca 3 min, tillsätt rotfrukterna och låt dem steka med ca 5 min. Krydda med salt och peppar. Vänd ner rucolan.

  3. Skär osten i skivor och stek den i 1 msk smör tills den fått fin färg. Blanda vinäger och honung.

  4. Fördela pytten på tallrikar och toppa med osten. Ringla över vinägern och servera.

Vad tyckte du om receptet?

Näringsberäknad

Ca 400 kcal per portion, 24 g fett, 21 g protein, 26 g kolhydrater