Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rotfruktsplättar med kallrökt skinka

Recept på rotfruktsplättar med kallrökt skinka. Kålrot och morot ger färg och mustig smak till plättarna.

Rotfruktsplättar med kallrökt skinkaRotfruktsplättar med kallrökt skinkaRotfruktsplättar med kallrökt skinka
Recept på rotfruktsplättar med kallrökt skinka. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 2morötter- (200 g)
  • 1 bitkålrot- (200 g)
  • 2potatisar- (200 g)
  • 2ägg
  • 2 dlvetemjöl
  • 4 dlmjölk
  • smör
  • salt

Tillbehör

  • 1 dllingonsylt
  • 100 gskinka- kallrökt
  • 50 grucola

Gör så här

  1. Skala och grovriv morot, kålrot och potatis. Vispa samman äggen med mjölet och lite av mjölken. Tillsätt resterande mjölk, 1 tsk salt och rotfrukter. Låt svälla ca 10 min.

  2. Hetta upp en panna eller plättlagg med 3 msk smör. Stek plättarna ca 3 min på varje sida. Servera plättarna med tillbehören.

Vad tyckte du om receptet?