Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rotfruktspasta bolognese med champinjoner

Byt pastan mot svarvad kålrot! Har du ingen grönsakssvarv kan du använda en potatisskalare och göra lite bredare pasta. Toppa med riven parmesanost!

Rotfruktspasta bolognese med champinjoner
Rotfruktspasta bolognese med champinjoner
Rotfruktspasta bolognese med champinjoner
Foto: Joel Wåreus

Bolognese

  • 1lök- gul eller röd
  • 1 litenrotselleri- bit
  • 150 gchampinjoner
  • 500 gnötfärs
  • 2tomater
  • 1 burktomater- (cirka 400 g) krossade
  • 2vitlöksklyftor- hackade
  • 2 mskbasilika- hackad
  • salt
  • svartpeppar- malen
  • olivolja- till stekning

Kålrotspasta

  • 1 storkålrot- eller 2 små
  • 2 mskolivolja

Tillbehör

  • 40 gparmesan- riven eller hyvlad
  • basilika- eller oregano

Gör så här

  1. Bolognese: Skala och hacka löken. Skala och skär rotsellerin i små bitar. Skiva champinjonerna.

  2. Fräs först löken och sellerin i olivolja i en kastrull, lägg sedan i champinjonerna och stek tillsammans med löken och sellerin.

  3. Stek köttfärsen i en stekpanna, salta och peppra. Lägg köttfärsen i kastrullen.

  4. Hacka tomaterna och rör ner dem i kastrullen.

  5. Rör i de krossade tomaterna, vitlöken och basilikan i kastrullen. Koka upp och sjud ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.

  6. Kålrotspasta: Skala och svarva kålroten i en grönsakssvarv. Har du ingen grönsakssvarv kan du använda en potatisskalare och göra lite bredare pasta.

  7. Koka upp lättsaltat vatten. Lägg i kålroten och koka ett par minuter. Häll på oljan. Häll av vattnet.

  8. Servering: Lägg upp kålrotspasta på tallrikar och lägg på köttfärssås, riven parmesanost och garnera med hackad basilika eller oregano.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök