Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Byt pastan mot svarvad kålrot! Har du ingen grönsakssvarv kan du använda en potatisskalare och göra lite bredare pasta. Toppa med riven parmesanost!
Bolognese: Skala och hacka löken. Skala och skär rotsellerin i små bitar. Skiva champinjonerna.
Fräs först löken och sellerin i olivolja i en kastrull, lägg sedan i champinjonerna och stek tillsammans med löken och sellerin.
Stek köttfärsen i en stekpanna, salta och peppra. Lägg köttfärsen i kastrullen.
Hacka tomaterna och rör ner dem i kastrullen.
Rör i de krossade tomaterna, vitlöken och basilikan i kastrullen. Koka upp och sjud ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
Kålrotspasta: Skala och svarva kålroten i en grönsakssvarv. Har du ingen grönsakssvarv kan du använda en potatisskalare och göra lite bredare pasta.
Koka upp lättsaltat vatten. Lägg i kålroten och koka ett par minuter. Häll på oljan. Häll av vattnet.
Servering: Lägg upp kålrotspasta på tallrikar och lägg på köttfärssås, riven parmesanost och garnera med hackad basilika eller oregano.
Recept från Mitt kök