Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den här pajen andas verkligen höst. Rotfrukternas naturligt söta smak passar väldigt bra tillsammans med fetaostens strävhet och sälta.
Blanda snabbt ihop smör, mjöl och salt till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en stor pajform, 28 centimeter i diameter. Nagga botten med en gaffel och låt den vila i kylen minst 1 timme.
Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet 10 minuter.
Skala och skär rotfrukterna i tunna strimlor. Förväll dem i lättsaltat vatten cirka 2 minuter. Häll av kokvattnet och låt dem svalna.
Blanda rotfrukter, purjolök, dill och smulad fetaost i det förgräddade pajskalet.
Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Häll äggstanningen över grönsakerna. Grädda pajen i mitten av ugnen cirka 40 minuter.
Recept från Mitt kök