Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rotfruktspaj med fetaost

Den här pajen andas verkligen höst. Rotfrukternas naturligt söta smak passar väldigt bra tillsammans med fetaostens strävhet och sälta.

Rotfruktspaj med fetaost
Rotfruktspaj med fetaost
Rotfruktspaj med fetaost
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 150 gsmör
  • 3 dlsiktat dinkelmjöl
  • 1 mskvatten- kallt

Fyllning

  • 1 stmorot
  • 1 stpalsternacka
  • 150 grotselleri
  • 2 dlpurjolök- strimlad
  • 1 dldill- hackad
  • 200 gfetaost
  • 3 stägg
  • 3 dlmjölk
  • 4,5 krmsalt
  • 1 krmpeppar

Gör så här

  1. Blanda snabbt ihop smör, mjöl och salt till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en stor pajform, 28 centimeter i diameter. Nagga botten med en gaffel och låt den vila i kylen minst 1 timme.

  2. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet 10 minuter.

  3. Skala och skär rotfrukterna i tunna strimlor. Förväll dem i lättsaltat vatten cirka 2 minuter. Häll av kokvattnet och låt dem svalna.

  4. Blanda rotfrukter, purjolök, dill och smulad fetaost i det förgräddade pajskalet.

  5. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Häll äggstanningen över grönsakerna. Grädda pajen i mitten av ugnen cirka 40 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök