Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Omelett är en perfekt vardagsrätt som går att variera i oändlighet. Här består den av rotfrukter, getost och örter. Använd de rotfrukter du har hemma, alla sorter fungerar lika bra.
Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva rotfrukterna tunt, gärna på mandolin eller i en matberedare. Skala och hacka lök och vitlök.
Stek rotfrukter, lök och vitlök i olja i en stekpanna som tål ugnsvärme tills de är mjuka ca 20 min. Vänd runt rotfrukterna under stektiden. Blanda i örtkryddorna mot slutet. Det går också bra att steka i omgångar. Ta pannan från värmen och smula i osten.
Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Häll äggstanningen i pannan.
Grädda omeletten mitt i ugnen tills den är genomgräddad och har fin färg, ca 40 min.