Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rotfruktsomelett med getost och örter

Omelett är en perfekt vardagsrätt som går att variera i oändlighet. Här består den av rotfrukter, getost och örter. Använd de rotfrukter du har hemma, alla sorter fungerar lika bra.

Rotfruktsomelett med getost och örter
Rotfruktsomelett med getost och örter
Rotfruktsomelett med getost och örter
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 800 grotfrukter- blandade
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 3 mskolivolja
  • 1 tsktimjan
  • 1 tskrosmarin
  • 200 ggetost- av smulig typ
  • 6ägg
  • 5 dlmjölk
  • 1 tsksalt
  • 1 krmnymald svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva rotfrukterna tunt, gärna på mandolin eller i en matberedare. Skala och hacka lök och vitlök.

  2. Stek rotfrukter, lök och vitlök i olja i en stekpanna som tål ugnsvärme tills de är mjuka ca 20 min. Vänd runt rotfrukterna under stektiden. Blanda i örtkryddorna mot slutet. Det går också bra att steka i omgångar. Ta pannan från värmen och smula i osten.

  3. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Häll äggstanningen i pannan.

  4. Grädda omeletten mitt i ugnen tills den är genomgräddad och har fin färg, ca 40 min.

Vad tyckte du om receptet?