Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rotfruktsknyte med fetaost

Rotfruktsknyte med fetaost
Rotfruktsknyte med fetaost
Rotfruktsknyte med fetaost
Thomas Carlén

Ingredienser

  • 4 stgrillfolie- eller ugnsfolie, cirka 40 x50 cm
  • 2 tsksmör- mjukt
  • 8 stmorötter- små
  • 12 stdelikatessrödbetor- små
  • 1 stpurjolök
  • 400 gfetaost
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 mskcitron- pressad saft
  • 2 mskolivolja
  • 2 mskacaciahonung
  • 150 grucolasallad

Dekoration

  • basilika- färsk
  • citronklyftor

Gör så här

  1. Smöra foliearken på mitten. Skrapa morötterna, dela dem i sneda bitar och förväll dem i lättsaltat vatten, cirka 4 minuter. Koka rödbetorna i lättsaltat vatten, cirka 20 minuter. Skala och dela dem i bitar.

  2. Skär purjolök och fetaost. Fördela rotfrukter, purjolök och fetaost på arken. Salta och peppra. Droppa över citronsaft, olivolja och akaciehonung.

  3. Grilla över glödbädd, cirka 10 minuter. Lägg upp på tallrikar med rucolasallat. Dekorera med basilika och citron.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök