Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rotfruktsgryta pochero

Härligt recept med inspiration från en ­argentisk köttgryta.

Rotfruktsgryta pochero
Rotfruktsgryta pochero
Rotfruktsgryta pochero
WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Ingredienser

  • 600 ghögrev- tärnad
  • smör- att steka i
  • 1 lkalvbuljong- cirka (konc fond+vatten)
  • 0,25butternutpumpa-
  • 2morötter
  • 4potatisar- av fast sort
  • 2gula lökar
  • 2lagerblad
  • 5vitpepparkorn
  • 1 klyftaspetskål
  • 3chorizo
  • 2 dlbönor- stora kokta vita
  • färska örter- till exempel mejram, timjan eller persilja

Senaps-crème fraiche:

  • 1 msksötstark senap
  • 1 dlcrème fraiche
  • 2 krmsenapsfrön- malda i mortel

Gör så här

  1. Bryn köttet i smör. Lägg över köttet i en gryta. Täck med buljong och sjud köttet under lock tills det börjar mjukna, cirka 1 1/2 timme. Skumma av emellanåt.

  2. Skala och skär pumpan, morötterna, potatisen och löken i 3 centimeter stora bitar. Skär korven i 2 centimeter tjocka bitar.

  3. Lägg i morötter, potatis, lök och kryddorna i grytan med köttet. Koka upp och sjud i cirka 10 minuter.

  4. Skär kålen i bitar och lägg i kålen och pumpa­bitarna i grytan. Koka ytterligare 5 minuter under lock. Lägg i chorizobitarna och vita bönor. Sjud ytterligare några minuter tills korvbitarna är varma.

  5. Drag av från plattan och rör ihop senap och crème fraiche. Strö över malda senapsfrön och servera till. Hacka färska örter och strö över.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök