Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rotfruktsgratäng med tryffelchips

Recept på krämig rotfruktsgratäng med tryffelchips – nästan som en Janssons frestelse men utan ansjovis. Vi toppar med tryffelchips för lite extra crunch och lyxig smak.

Rotfruktsgratäng med tryffelchips
Rotfruktsgratäng med tryffelchips
Rotfruktsgratäng med tryffelchips
Istället för Janssons frestelse. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1 kgpotatis- fast
  • 300 grotselleri
  • 2gula lökar
  • 2 förpostsås- färdig (à 400 ml)
  • 1 tskkryddpeppar- mortlad
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 3 msksmör
  • 3 mskströbröd

Garnering

  • 3 mskkapris- små
  • 3 dltryffelchips

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär potatis, selleri och lök i fina strimlor. Lägg rotfrukterna i en smord ugnssäker form. Blanda ostsåsen med kryddpeppar, salt och peppar. Häll såsen över. Hyvla över smör och strö på ströbröd.

  2. Tillaga mitt i ugnen tills rotfrukterna är mjuka, 40–50 min.

  3. Krossa chipsen lätt och strö dem och kaprisen över gratängen.

Vad tyckte du om receptet?

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego ❤️

Fler vegetariska recept till jul hittar du här: