Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rotfruktsgratäng med tomat- och rucolasallad

En krämig gratäng där rotfrukterna först kokas i matlagningsgrädde för kortare tillagningstid i ugnen. 

Rotfruktsgratäng med tomat- och rucolasallad
Rotfruktsgratäng med tomat- och rucolasallad
Rotfruktsgratäng med tomat- och rucolasallad
Foto: Annika Vannerus

Ingredienser

  • 800 gpotatis
  • 800 grotselleri
  • 3morötter
  • 5 dlmatlagningsgrädde
  • 2 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 dlost- riven (17 %)
  • 3tomater
  • 1 påserucola- (80 g)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skiva potatis, selleri och morötter, gärna med matberedarens skärskiva.

  2. Lägg rotfrukterna i en stor stekpanna. Häll över grädden och tillsätt salt och peppar. Låt koka på medelvärme ca 10 min.

  3. Häll över rotfrukterna i en ugnssäker form eller 4 portionsformar. Strö över osten. Tillaga i övre delen av ugnen ca 15 min tills rotfrukterna är mjuka och gratängen har fått fin färg.

  4. Servera med skivade tomater och sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Ca 500 kcal per portion, 22 g fett, 14 g protein, 56 g kolhydrater