Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rotfruktsgratäng i portionsform

Rotfruktsgratäng i portionsform
Rotfruktsgratäng i portionsform
Rotfruktsgratäng i portionsform
Thomas Carlén

Ingredienser

  • 1 stpersiljerot
  • 2 stpalsternackor
  • 1 stmorot
  • 4 stpotatis- Amadine
  • 1 stgul lök
  • 150 glagrad prästost- 17%
  • salt- peppar
  • 23 dlmatlagningsgrädde

Gör så här

  1. Skala rotfrukter och potatis och dela dem i bitar, så att de får plats i röret till matberedaren. Montera den grova rivskivan och riv rotfrukter, potatis, lök och ost. Salta och peppra. Rör om i blandningen.

  2. Smöra portionsformarna och fördela fyllningen i formarna. Ställ formarna på en plåt och häll på matlagningsgrädde upp till 3/4 av formens volym. Grädda gratängerna på 225 grader, cirka 30 minuter, i nedre delen av ugnen. Servera gratängerna som vegetarisk rätt med bönsallad eller som tillbehör till stekt kött eller fisk.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök