Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rotfruktsgratäng med feta och oliver

Variera rotfrukterna i gratängen med andra sorter, till exempel 

rotselleri, kålrot, olika slags lök eller rödbetor.

Rotfruktsgratäng med feta och oliverRotfruktsgratäng med feta och oliverRotfruktsgratäng med feta och oliver
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 3morötter- (ca 300 g)
  • 2palsternackor- (ca 250 g)
  • 810potatis- (ca 800 g)
  • 3 dlgrönsaksbuljong
  • 15gröna oliver
  • 15svarta oliver- kärnfria
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 200 gfetaost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär rotfrukterna i ca 1/2 cm tjocka skivor. Fördela rotfrukterna i en ugnssäker form.

  2. Koka upp buljongen. Hacka oliverna. Blanda ner olivhacket i buljongen och tillsätt peppar. Häll buljongen över rotfrukterna.

  3. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Ta ut formen och smula över fetaosten. Tillaga ytterligare ca 10 min. Servera gärna bröd till. Ca 465 kcal per portion: 22 g fett • 15 g protein • 51 g kolhydrater

Vad tyckte du om receptet?