Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rotfruktschips med hummerröra

Krispiga rotfruktschips till den lyxiga hummerröran, vilken start på en vacker kväll. Både chips och hummerröra kan dessutom förberedas i god tid.

Rotfruktschips med hummerröraRotfruktschips med hummerröraRotfruktschips med hummerröra
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1hummer- kokt
  • 0,5lime
  • 1 dlmajonnäs
  • 3 mskschalottenlök- finhackad
  • 1 msksrirachasås
  • 1 mskdill- hackad
  • 1 krmcayennepeppar
  • 1 krmsalt- ev

Garnering

  • dill

Friterade rotfrukter

  • 2morötter
  • 1palsternacka
  • 1sötpotatis
  • 1potatis
  • 1rödbeta
  • 1 lrapsolja
  • 1 tsksalt

Gör så här

  1. Halvera hummern och ta ut kött ur stjärt och klor. Hacka hummerköttet och låt det torka på hushållspapper. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 tsk saft. Blanda hummerköttet med limeskal, limesaft, majonnäs, lök, srirachasås och dill. Krydda med cayennepeppar och eventuellt salt. Ställ i kylen fram till servering.

  2. Friterade rotfrukter: Skala och skiva rotfrukterna tunt på mandolin. Torka av skivorna med hushållspapper.

  3. Hetta upp oljan till 150°. Fritera rotfrukterna, lite i taget. Det tar lite tid eftersom oljan inte har så hög temperatur för att inte chipsen ska bli brända. Fritera rödbetan sist. Lägg chipsen på hushållspapper för att rinna av.

  4. Lägg chipsen i skålar och strö på salt. Garnera hummerröran med dill och servera den till chipsen.

Vad tyckte du om receptet?

Tips! Servera hummerröran till en snygg fördrink