Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rotfruktschips på sötpotatis och lotusrot

Rotfruktschips på sötpotatis och lotusrot - supergoda och lättlagade! Dippa i en härlig avokadomix och en fräsch bönröra. Sötpotatissnacksen passar bra tillsammans med texmexmat.

Rotfruktschips på sötpotatis och lotusrot
Rotfruktschips på sötpotatis och lotusrot
Rotfruktschips på sötpotatis och lotusrot
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1sötpotatis
  • 1lotusrot
  • 56 dlolja- till fritering
  • tacokrydda
  • salt

Avokadodipp

  • 2avokador
  • 2 mskrödlök- hackad
  • 12vitlöksklyftor
  • 0,5röd chili- finhackad
  • 0,5lime- saften
  • salt
  • vitpeppar- malen

Svart bönröra

  • 400 gsvarta bönor- kokta
  • 2vitlöksklyftor
  • 0,5röd chili- finhackad
  • 1 mskolivolja
  • salt
  • svartpeppar- malen

Gör så här

  1. Chips: Tvätta och torka sötpotatisen, hyvla den i tunna skivor med hjälp av en mandolin.

  2. Hyvla lotusroten på mandolinen.

  3. Hetta upp en kastrull och häll i lite olja. Fritera lite i taget av sötpotatisen och lotusroten.

  4. Smaksätt sötpotatischipsen med tacokrydda och lotusrotchipsen med salt.

  5. Avokadodipp: Mosa avokado och blanda ner hackad rödlök, pressad vitkök, finhackad chili och limesaft. Krydda med salt och vitpeppar.

  6. Svart bönröra: Mixa de svarta bönorna med stavmixer till en jämn röra.

  7. Pressa ner vitlöksklyftor, chili och olivolja. Mixa och smaka av med salt och svartpeppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök