Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rotfruktsaioli

Aiolin blir extra mustig och smakrik med rotfrukter.

RotfruktsaioliRotfruktsaioliRotfruktsaioli

Ingredienser

  • 1 bitmorot- liten (ca 25 g)
  • 1 bitpalsternacka- liten (ca 25 g)
  • 1 bitkålrot- liten (ca 25 g)
  • 2äggulor
  • 1 tskvitvinsvinäger
  • 1 dlolivolja
  • 1 dlrapsolja
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 tskcitronskal- rivet
  • 0,5 tsksalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skala och hacka morot, palsternacka och kålrot riktigt fint.

  2. Vispa äggulor och vinäger kraftigt, gärna med elvisp. Tillsätt de båda oljesorterna, först droppvis och sedan i en fin stråle. Skala och pressa i vitlöken och smaka av med citronskal , salt och peppar.

  3. Vänd ner rotfrukterna i aiolin och ställ kallt till servering.

Vad tyckte du om receptet?