Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Isterband, med sin lite syrliga smak, blir mycket gott i en soppa. Du behöver inte ens steka dem utan bara låta isterbandsköttet koka med i 5 minuter. Det här är riktigt gott!
Hacka löken. Fräs löken i olivolja i en gryta tills den är mjuk och glansig.
Skala och skär rotselleri, palsternacka och morot i jämnstora bitar. Tillsätt rotselleri, palsternacka, morot, krossade tomater, tomatpuré, vatten och buljongtärningar.
Låt soppan koka tills rotfrukterna är mjuka, det tar ca 20 minuter.
Skär snitt i isterbanden och gröp ur innehållet. Tillsätt isterbandsköttet och låt soppan koka i ytterligare 5 minuter.
Rör ner balsamvinäger, timjan och väl sköljda vita bönor. Skär savojkålen i strimlor och rör ner den i soppan, Låt alltsammans bli varmt.
Avsluta med att tillsätta olivolja. Smaka av soppan, eventuellt behövs det lite salt.
Servera soppan med riven parmesanost, ringlad olivolja och ett gott bröd. Tips: Gör som italienarna – ringla över lite olivolja vid serveringsögonblicket. Det ger soppan en mycket god smak av olivolja.
Recept från Mitt kök