Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rotfrukts- och tomatsoppa med isterband

Isterband, med sin lite syrliga smak, blir mycket gott i en soppa. Du behöver inte ens steka dem utan bara låta isterbandsköttet koka med i 5 minuter. Det här är riktigt gott!

Rotfrukts- och tomatsoppa med isterband
Rotfrukts- och tomatsoppa med isterband
Rotfrukts- och tomatsoppa med isterband
Foto: Åsa Dahlgren

Ingredienser

  • 1gul lök
  • olivolja- att fräsa löken i
  • 150 grotselleri
  • 2palsternackor
  • 2 storamorötter
  • 2 dlkrossade tomater
  • 1 dltomatpuré
  • 1 lvatten- + 3 hönsbuljongtärningar
  • 300 gisterband
  • 1 mskbalsamvinäger
  • 1 tsktimjan
  • 1 burkvita bönor- s k cannellinibönor
  • savojkål- en liten klyfta
  • 0,5 dlolivolja
  • salt- ev

Servering

  • 2 dlparmesan- riven
  • olivolja- at ringla över
  • bröd

Gör så här

  1. Hacka löken. Fräs löken i olivolja i en gryta tills den är mjuk och glansig.

  2. Skala och skär rotselleri, palsternacka och morot i jämnstora bitar. Tillsätt rotselleri, palsternacka, morot, krossade tomater, tomatpuré, vatten och buljongtärningar.

  3. Låt soppan koka tills rotfrukterna är mjuka, det tar ca 20 minuter.

  4. Skär snitt i isterbanden och gröp ur innehållet. Tillsätt isterbandsköttet och låt soppan koka i ytterligare 5 minuter.

  5. Rör ner balsamvinäger, timjan och väl sköljda vita bönor. Skär savojkålen i strimlor och rör ner den i soppan, Låt alltsammans bli varmt.

  6. Avsluta med att tillsätta olivolja. Smaka av soppan, eventuellt behövs det lite salt.

  7. Servera soppan med riven parmesanost, ringlad olivolja och ett gott bröd. Tips: Gör som italienarna – ringla över lite olivolja vid serveringsögonblicket. Det ger soppan en mycket god smak av olivolja.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök