Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rotfrukter med rökt bog och senapssås

Fräsch men mättande husmanskost på modernt sätt.

Rotfrukter med rökt bog och senapssås
Rotfrukter med rökt bog och senapssås
Rotfrukter med rökt bog och senapssås
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 600 grökt fläskbog i bit
  • 600 gpotatis
  • 500 gsoppgrönsaker
  • 4 dlvatten
  • 2 msktimjan- hackad
  • 1 tsksalt

Sås

  • 1,5 dlcrème fraiche
  • 0,75 dlsötstark senap
  • 2 msktimjan- hackad
  • 2 krmsalt

Garnering

  • timjan

Gör så här

  1. Skala och skär potatis och rotfrukter i bitar. Lägg dem i en gryta och häll över vattnet. Tillsätt timjan och salt. Låt sjuda under lock ca 10 min.

  2. Skär bogen i skivor. Lägg köttet på rotfrukterna och sjud ytterligare ca 5 min.

  3. Sås: Blanda crème fraiche och senap. Tillsätt timjan och smaka av med salt.

  4. Servera bog och rotfrukter med senapssåsen. Garnera med resterande timjan.

Vad tyckte du om receptet?