Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rotfrukterna kokas i en mustig buljong med kryddor och rödvin.
Apelsinstrimlor och vackra klyftor garnerar rätten.
Skala och skär rotfrukterna i ca 2 cm stora bitar. Koka upp rödvin, buljongtärningar, vatten, soja, kanel, kryddnejlika och lagerblad. Lägg ner rotfrukterna och låt koka ca 10 min. Smaka av med peppar.
Strimla apelsinskalet med ett zestjärn eller skala med en potatisskalare och skär skalet i tunna strimlor. Skär sedan ut fina klyftor.
Salta och peppra köttet. Stek det hastigt i grillpanna eller i het stekpanna i smör ca 1 min på varje sida. Skär det i strimlor.
Servera köttet till rotfrukterna, och lägg på apelsinstrimlor och apelsinklyftor.