Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rotfrukssoppa med apelsin och körvelolja

Rotfrukssoppa med apelsin och körveloljaRotfrukssoppa med apelsin och körveloljaRotfrukssoppa med apelsin och körvelolja
Thomas Carlén

Ingredienser

  • 1 stgul lök- hackad
  • 1 stvitlöksklyfta
  • 2 mskrapsolja- kallpressad
  • 2 stmorötter
  • 3 stgulbetor
  • 1 stpalsternacka
  • 8 dlvatten
  • 3 mskkycklingfond- koncentrerad
  • 1 stapelsin- pressad saft
  • 1 tskapelsinskal- rivet
  • salt- svartpeppar

Körvelolja

  • 0,5 dlrapsolja- kallpressad
  • 1 stkörvel- i kruka(plockade blad)
  • 0,5 krmsalt

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök i olja i en gryta utan att löken tar färg. Skala och skiva morötter, gulbetor och palsternacka. Låt fräsa med någon minut.

  2. Tillsätt vatten och kycklingfond i grytan. Koka under lock tills rotfrukterna är mjuka, 15–20 minuter.

  3. Mixa soppan slät med en stavmixer direkt i grytan eller i en mixerkanna. Smaksätt soppan med apelsinsaft och rivet skal, salt och peppar.

  4. Mixa rapsolja och körvel till en jämn grönfärgad olja. Servera soppan och ringla över lite av körveloljan. Ett gott bröd hör till.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök