Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fräs lök och vitlök i olja i en gryta utan att löken tar färg. Skala och skiva morötter, gulbetor och palsternacka. Låt fräsa med någon minut.
Tillsätt vatten och kycklingfond i grytan. Koka under lock tills rotfrukterna är mjuka, 15–20 minuter.
Mixa soppan slät med en stavmixer direkt i grytan eller i en mixerkanna. Smaksätt soppan med apelsinsaft och rivet skal, salt och peppar.
Mixa rapsolja och körvel till en jämn grönfärgad olja. Servera soppan och ringla över lite av körveloljan. Ett gott bröd hör till.
Recept från Mitt kök