Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En lyxig röstigratäng är perfekt att servera som en liten entrérätt eller på buffé. Gör den i portionsformar eller grädda i en vanlig ugnssäker form.
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och riv potatisen grovt. Fräs potatisstrimlorna i olja, gärna i två omgångar, cirka 5 minuter. Rör om då och då. Salta och peppra.
Blanda försiktigt potatis, salami, skinka, tomater och ost med en gaffel i en bunke. Fördela blandningen i ugnssäkra portionsformar. Ringla över grädden. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter eller tills potatisen är mjuk och gratängerna fått fin färg.
Recept från Mitt kök