Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Röstigratäng med salami, parmaskinka & tomat

En lyxig röstigratäng är perfekt att servera som en liten entrérätt eller på buffé. Gör den i portionsformar eller grädda i en vanlig ugnssäker form.

Röstigratäng med salami, parmaskinka & tomatRöstigratäng med salami, parmaskinka & tomatRöstigratäng med salami, parmaskinka & tomat
EVA HILDÉN SMITH

Ingredienser

  • 6 storapotatisar
  • 3 mskolivolja
  • salt- peppar
  • 8salami- tunna skivor,strimlade
  • 12parmaskinka- delade i små bitar
  • 4 mskmarinerade soltorkade cocktailtomater
  • 2 dlost- riven
  • 2 dlgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och riv potatisen grovt. Fräs potatisstrimlorna i olja, gärna i två omgångar, cirka 5 minuter. Rör om då och då. Salta och peppra.

  2. Blanda försiktigt potatis, salami, skinka, tomater och ost med en gaffel i en bunke. Fördela blandningen i ugnssäkra portionsformar. Ringla över grädden. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter eller tills potatisen är mjuk och gratängerna fått fin färg.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök