Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gott, lättbakat bröd som passar utmärkt att rosta. Recept av Åsa Swanberg.
Smula ner jästen i bunken till en degblandare och häll på vattnet. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, salt, linfrön, honung och yoghurt.
Tillsätt vetemjölet och arbeta degen i minst 10 minuter, eller ännu längre för hand. Det ska bli en smidig deg.
Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek, i cirka 1 timme. Smörj två avlånga formar som rymmer 1 ½ liter vardera
Dela degen i två bitar och forma dem till två avlånga limpor. Lägg limporna i formarna. Pensla lite vatten på ytan och strö över vetekli.
Låt bröden jäsa under bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
Grädda bröden i den nedre delen av ugnen i cirka 25 minuter. Låt dem svalna på galler under bakduk.
Recept från Mitt kök