Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostbröd med fibrer

Gott, lättbakat bröd som passar utmärkt att rosta. Recept av Åsa Swanberg.

Rostbröd med fibrer
Rostbröd med fibrer
Rostbröd med fibrer
Foto Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 50 gjäst
  • 1 dlvatten- fingervarmt
  • 0,5 dlrapsolja
  • 0,5 mskhavssalt
  • 2 dllinfrön- hela
  • 0,5 mskhonung
  • 4,5 dlnaturell yoghurt
  • 11 dlvetemjöl special- ca

Garnering

  • 1 dlvetekli

Gör så här

  1. Smula ner jästen i bunken till en degblandare och häll på vattnet. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, salt, linfrön, honung och yoghurt.

  2. Tillsätt vetemjölet och arbeta degen i minst 10 minuter, eller ännu längre för hand. Det ska bli en smidig deg.

  3. Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek, i cirka 1 timme. Smörj två avlånga formar som rymmer 1 ½ liter vardera

  4. Dela degen i två bitar och forma dem till två avlånga limpor. Lägg limporna i formarna. Pensla lite vatten på ytan och strö över vetekli.

  5. Låt bröden jäsa under bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.

  6. Grädda bröden i den nedre delen av ugnen i cirka 25 minuter. Låt dem svalna på galler under bakduk.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök