Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostbiff

Rostbiff är perfekt både till middag och till fest. En klassiker som går att tillaga och servera på många olika sätt.

Rostbiff
Rostbiff
Rostbiff
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 1 kgrostbiff
  • smör- eller rapsolja
  • salt
  • svartpeppar- eller jägarmix som innehåller: paprika

Gör så här

  1. Låt köttet ligga framme minst en halvtimme i rumstemperatur. Salta och krydda runtom. Var inte rädd för att peppra och krydda köttet. Var mer försiktig med saltet, som kan dra ut för mycket vätska. Bättre att salta extra med gott flingsalt direkt på köttet vid servering, om det behövs.

  2. Använd både smör och rapsolja i stekpannan. Bryn steken runtom, tills du fått en fin färg. Använder du jägarmix, bör du sänka temperaturen något i pannan, annars blir senapsfröna lätt vidbrända.

  3. Efterstek sedan i ugnen på 125 grader. Använd en stektermometer och ställ innertemperatur på 57 grader. Låt svalna och gärna vila i kylskåp ett dygn. Skär i tunna skivor strax före servering, så skivorna inte mister sin rosa färg. Duka sedan på ett fat med blandat vilt och tamt kallskuret.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök