Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostbiff som carpaccio

Med carpaccio menas en lövtunn, helt rå, skiva nötkött med olivolja, citron och parmesanost. Här serverar vi rostbiffen med samma goda smaker.

Rostbiff som carpaccio
Rostbiff som carpaccio
Rostbiff som carpaccio
Rostbiff som carpaccio Foto: Tine Guth Linse

Ingredienser

  • 1,5 kgutskuren biff
  • 0,5 tsksvartpeppar- nymalen
  • 2,5 tsksalt
  • 2 msksmör

Servering

  • 3 mskolivolja
  • 2 mskcitronsaft- pressad
  • 2 tskflingsalt
  • 1 nypasvartpeppar- nymald
  • 0,3parmesan- färsk, hyvlad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Gnid köttet med salt och peppar. Bryn det runt om i smör så att det får en fin yta.

  2. Sätt i en termometer och ugnsstek till innertemperaturen 55°, det tar ca 2 timmar.

  3. Ta ut och låt köttet vila lindat i aluminiumfolie i minst 30 min. Skiva det tunt och lägg skivorna på ett fat.

  4. Droppa över olivolja, färsk citronsaft, flingsalt, nymald svartpeppar. Hyvla till sist över rikligt med parmesanost.

Vad tyckte du om receptet?