Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostbiff med varm potatissallad

Rosastekt rostbiff med potatissallad som går bra att äta både varm och kall. Rostbiff är festligt och passar vid många olika tillfällen.

Rostbiff med varm potatissallad
Rostbiff med varm potatissallad
Rostbiff med varm potatissallad
JENNY GRIMSGÅRD

Ingredienser

  • 1 kgrostbiff- eller innanlår
  • 1 kgfast potatis
  • 2rödlökar
  • 2 tskströsocker
  • 2 dlcrème fraiche
  • 2 mskmajonnäs
  • 0,5 dlsenap- grov
  • 3 mskkapris
  • 1 mskgräslök- hackad
  • 2 mskdill- hackad
  • vitvinsvinäger
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 120 grader.

  2. Salta och peppra köttet och bryn runtom i smör.

  3. Sätt in köttet på ugnsgaller med plåt under i mitten av ugnen. Baka cirka 1-1 1/2 timme till en innertemperatur på 60 grader.

  4. Skala och skiva löken tunt, gärna på mandolin. Blanda med socker, 2 tsk vinäger och 1 krm salt. Låt stå minst 15 minuter.

  5. Koka potatisen. Dela i mindre bitar och blanda med crème fraiche, 2 tsk vinäger, majonnäs, senap, kapris, gräslök och dill.

  6. Smaka av salladen med salt och peppar. Servera med tunt skivad rostbiff och syltad rödlök.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök