Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rosastekt rostbiff med potatissallad som går bra att äta både varm och kall. Rostbiff är festligt och passar vid många olika tillfällen.
Sätt ugnen på 120 grader.
Salta och peppra köttet och bryn runtom i smör.
Sätt in köttet på ugnsgaller med plåt under i mitten av ugnen. Baka cirka 1-1 1/2 timme till en innertemperatur på 60 grader.
Skala och skiva löken tunt, gärna på mandolin. Blanda med socker, 2 tsk vinäger och 1 krm salt. Låt stå minst 15 minuter.
Koka potatisen. Dela i mindre bitar och blanda med crème fraiche, 2 tsk vinäger, majonnäs, senap, kapris, gräslök och dill.
Smaka av salladen med salt och peppar. Servera med tunt skivad rostbiff och syltad rödlök.
Recept från Mitt kök