Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostbiff med rökt sidfläsk

Snittar med rostbiff, syltad lök och rökt sidfläsk. De här goda snittarna kräver en hel del ­förberedelse för att steka kött, lägga in syltlök och rosta lök.

Rostbiff med rökt sidfläskRostbiff med rökt sidfläskRostbiff med rökt sidfläsk

Ingredienser

  • 800 gnötinnanlår
  • 2 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 msksmör
  • 300 grökt sidfläsk
  • 20 skivorbröd- mörkt
  • 100 gnaturell färskost

Syltad lök

  • 200 gröd steklök
  • 1 dlättiksprit- (12 %)
  • 2 dlströsocker
  • 3 dlvatten

Friterad lök

  • 2gula lökar
  • 1 dlvetemjöl
  • 5 dlrapsolja

Garnering

  • 2 krukorkörvel
  • 2 tskflingsalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Bind upp köttet och krydda med salt och peppar. Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna. Lägg köttet på en plåt. Stek mitt i ugnen till 58° innertemperatur, beräkna ca  1 timme. Låt köttet kallna. Ställ det i kylen ca 12 timmar.

  2. Syltad lök: Lägg steklöken i kokande vatten i en kastrull. Låt koka  ca 5 min. Häll av och skala dem. Vispa ihop ättika, socker och vatten tills sockret lösts upp. Häll lagen över löken. Låt stå ca 30 min.

  3. Friterad lök: Skala och skär löken i ­ringar. Blanda dem med mjölet i en bunke. Hetta upp oljan till 180°. Fritera lökringarna gyllenbruna i omgånger, 1–2 min. Låt ­rinna av på hushållspapper. Låt ringarna torka i rumstemperatur.

  4. Skär bort svålen från sidfläsket. Skär fläsket i små tärningar. Knaperstek det i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.

  5. Skär brödet i skivor. Bred dem med färskost. Toppa med rostbiffsskivor, syltad lök, sidfläsk och lökringar. Garnera med körvel, flingsalt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?