Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Snittar med rostbiff, syltad lök och rökt sidfläsk. De här goda snittarna kräver en hel del förberedelse för att steka kött, lägga in syltlök och rosta lök.
Sätt ugnen på 125°. Bind upp köttet och krydda med salt och peppar. Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna. Lägg köttet på en plåt. Stek mitt i ugnen till 58° innertemperatur, beräkna ca 1 timme. Låt köttet kallna. Ställ det i kylen ca 12 timmar.
Syltad lök: Lägg steklöken i kokande vatten i en kastrull. Låt koka ca 5 min. Häll av och skala dem. Vispa ihop ättika, socker och vatten tills sockret lösts upp. Häll lagen över löken. Låt stå ca 30 min.
Friterad lök: Skala och skär löken i ringar. Blanda dem med mjölet i en bunke. Hetta upp oljan till 180°. Fritera lökringarna gyllenbruna i omgånger, 1–2 min. Låt rinna av på hushållspapper. Låt ringarna torka i rumstemperatur.
Skär bort svålen från sidfläsket. Skär fläsket i små tärningar. Knaperstek det i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
Skär brödet i skivor. Bred dem med färskost. Toppa med rostbiffsskivor, syltad lök, sidfläsk och lökringar. Garnera med körvel, flingsalt och peppar.