Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostbiff med lime- och ingefärsaioli

Här har vi köpt färdig rostbiff till lime- och ingefärsaiolin. Vill du steka din egen, se receptruta.

Rostbiff med lime- och ingefärsaioli
Rostbiff med lime- och ingefärsaioli
Rostbiff med lime- och ingefärsaioli

Ingredienser

  • 1 kgrostbiff- stekt, tunt skivad

Lime- och ingefärsaioli

  • 4äggulor
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 1 mskingefära- färsk, riven
  • 1lime- skal och saft
  • 4 dlmatolja
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • 1röd spansk peppar
  • 4salladslökar
  • 1 knipparucola

Gör så här

  1. Blanda äggulor, vitlök, ingefära, limeskal och limesaft i en liten skål. Häll i oljan under vispning. Aiolin ska bli krämig. Smaka av med salt och peppar.

  2. Kärna ur och finhacka pepparfrukten, skiva salladslöken tunt.

  3. Fördela rostbiffen på ett stort fat. Klicka på ingefärsaiolin eller servera den i en skål separat och garnera fatet med pepparfrukt, salladslök och rucola.

Vad tyckte du om receptet?