Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostbiff med grov tapenade


När du köper färdiggrillad rostbiff­ i charkdisken, be att få den extra tunt skivad, då känns den saftigare. Tapenade, den klassiska ­p­roven­salska olivröran, är i originalet en mixad puré. Men genom att hacka den för hand blir den både vackrare och man får lite mer att bita i. Den rostade potatisen passar bra till köttet och den smakrika olivröran.

Rostbiff med grov tapenade

Rostbiff med grov tapenade

Rostbiff med grov tapenade

Ove Lindfors

Ingredienser

  • 250 grostbiff- cirka extra tunt skuren färdiggrillad­­
  • 1,5 dlkalamataoliver- kärnfria
  • 2vitlöksklyftor
  • 3sardellfiléer
  • 2 mskkapris
  • 1 msktimjan- färsk
  • citron- pressad saft av 1/4
  • 2 mskolivolja
  • peppar- nymald
  • 150 gcocktailtomater
  • timjan- och citron

Gör så här

  1. Hacka oliver, vitlök, sardeller, kapris och timjan för hand. Blanda med citronsaft, olivolja och peppar­. Vänd ner klyftade tomater vid ­servering.

  2. Lägg upp rostbiffen. Fördela tapenaden över. Garnera med ­timjankvistar och citron.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök