Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostbiff med en sallad på färska örtmarinerade rödbetor och parmesanost

Rostbiff med en sallad på färska örtmarinerade rödbetor och parmesanost. Rostbiffen köper vi färdigskivad i affären. Rödbetorna kan kokas och marineras dagen före servering.

Rostbiff med en sallad på färska örtmarinerade rödbetor och parmesanost
Rostbiff med en sallad på färska örtmarinerade rödbetor och parmesanost
Rostbiff med en sallad på färska örtmarinerade rödbetor och parmesanost
Foto: Agneta Thorsén

Ingredienser

  • 1 kgrostbiff- skivad

Örtmarinerade rödbetor

  • 5 påsardelikatessrödbetor- (à 350 g)
  • 0,75 dlbalsamvinäger- med mangosmak
  • 1,5 dlolivolja
  • 2 dlörtblandning- (se sid 25)(finns i vår databas)
  • 1 msksalt
  • 1 tsksvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 1romansallad- kruka
  • 1 påsemâchesallad- (80 g)
  • 50 gparmesan- hyvlad
  • citronskal- strimlat

Gör så här

  1. Koka rödbetorna mjuka 20-30 min. Skala dem under rinnande kallt vatten och skär dem i stora bitar. Blanda samman vinäger, olivolja, örtblandning, salt och svartpeppar. Blanda med rödbetorna och låt marinera ca 1 timme.

  2. Lägg upp rostbiffen på ett serveringsfat. Blanda rödbetorna med romansallad och machesallad. Lägg salladen på rostbiffen. Toppa med parmesanost och citronskal.

Vad tyckte du om receptet?