Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostbiff med brödsallad

Sesammarinerad rostbiff med brödsallad. En supersnabb lunch- eller middagssallad, klar på en kvart. Packa rostbiff, bröd och sallad var för sig om du vill ta med den i picknickkorgen, annars blir den blöt och kladdig.

Rostbiff med brödsalladRostbiff med brödsalladRostbiff med brödsallad
Foto: Lina Eriksson

Sesammarinerad rostbiff

  • 400 grostbiff i skivor- stekt, tunna
  • 2 msksesamfrön
  • 2 msklime- pressad
  • 1 mskfisksås
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Sallad

  • 200 gsurdegsbröd- vitt
  • 4tomater
  • 2 msksesamolja
  • 1 msklime- pressad
  • 0,5 tsksalt
  • 1 påsesallad- (175 g) blandad

Gör så här

  1. Rosta sesamfröna i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Blanda lime, fisksås och peppar. Skär rostbiffen i strimlor och lägg i en skål. Ringla över dressingen och strö på sesamfrön.

  2. Sallad: Skär brödet i stora tärningar. Rosta det i torr, het stekpanna tills de är knapriga och fått fin färg. Låt svalna. Skär tomaterna i stora bitar. Blanda olja, lime och salt i en skål. Vänd i bröd, tomater och sallad. Blanda ner rostbiffen.

Vad tyckte du om receptet?