Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostbiff med apelsin- och citrondressing

Skär rostbiffen i så tunna skivor som möjligt, gärna med skärmaskin.

Rostbiff med apelsin- och citrondressingRostbiff med apelsin- och citrondressingRostbiff med apelsin- och citrondressing

Ingredienser

  • 3 bitarrostbiff- (à 1 kg)
  • 3 msksmör
  • 4 tsksalt
  • 1 tsksvartpeppar- nymald

Apelsin- och citrondressing

  • 34vitlöksklyftor- finhackade
  • 2citroner- rivet skal (+ 1 dl pressad saft)
  • 2apelsiner- små, rivet skal (+ 0,5 dl pressad saft)
  • 4 mskdijonsenap
  • 2 mskhonung
  • 3,5 dlolivolja
  • 0,75 tsksalt
  • 2 mskrosmarin- hackad

Garnering

  • mynta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Salta och peppra köttet. Bryn det i en het stekpanna. Lägg över i en ugnssäker form. Sätt i en stektermometer. Stek köttet till 58° innertemperatur, 1 1/2 timme.

  2. Ta ut köttet och låt svalna.

  3. Blanda alla ingredienser till dressingen. Ringla hälften av citron- och apelsindressingen över köttet vid servering. Servera resten vid sidan av.

Vad tyckte du om receptet?