Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostat nötströssel

Rosta nötter, frön och gryn. Det blir en osötad blandning att strö på sallader och frukostfilen. Det är också jättegott att söta den med honung eller råsocker och servera till frukt och bär. I stället för smör och rapsolja kan du ta enbart rapsolja och lite salt.

Rostat nötströssel
Rostat nötströssel
Rostat nötströssel

Ingredienser

  • 2 dlnötter- blandade
  • 3 dlsolroskärnor
  • 1 lhavregryn
  • 2 krmsalt
  • 0,5 dlsmör- och rapsolja
  • 1 dlvatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Hacka nötterna grovt. Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål.

  2. Blanda smör och rapsolja med vatten. Häll det över grynblandningen och blanda runt.

  3. Häll ut blandningen på bakplåtspapper i en långpanna. Rosta mitt i ugnen ca 15 min. Rör om då och då.

  4. Låt kallna och häll upp i burk med tätt lock. Gott att strö över: Blandade sallader Morgonfilen, tillsammans med russin Fruktsallad

Vad tyckte du om receptet?