Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostat fullkornsbröd med purjolök & makrill

Makrill i tomatsås är en kanonkonserv. Fisken ger dig nyttiga fetter och lykopenet som finns i tomater skyddar mot en rad sjukdomar. Detta ger ett bra, enkelt mellanmål för dig som upptäckt nya Dash-dieten.

Rostat fullkornsbröd med purjolök & makrill
Rostat fullkornsbröd med purjolök & makrill
Rostat fullkornsbröd med purjolök & makrill
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 10 cmpurjolök
  • 0,5 mskrapsolja
  • 4fullkornsbröd
  • 4 tskmargarin- eller smör
  • 4salladsblad
  • 2 burkarmakrill i tomatsås

Tillbehör

  • 2 dlcocktailtomater
  • 8 dlapelsinjuice

Gör så här

  1. Strimla och stek purjolöken i oljan.

  2. Rosta bröden, bred på smör och lägg på salladen.

  3. Fördela makrillen över salladen och strö över purjolöken.

  4. Servera med halverade cocktailtomater.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök