Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostat bröd med krämig äggröra, cheddar, avokado & picklad chili

Detta underbara frukostrecept är hämtat ut boken "Frukost hela dagen" av Anna och Rasmus Axelsson (Natur & kultur). 

Rostat bröd med krämig äggröra, cheddar, avokado & picklad chili
Rostat bröd med krämig äggröra, cheddar, avokado & picklad chili
Rostat bröd med krämig äggröra, cheddar, avokado & picklad chili
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 2formbröd- ljust, cirka 2 centimeter tjocka
  • 1avokado
  • smörgåskrasse- eller shisokrasse om du vill
  • olivolja
  • svartpeppar

Äggröra

  • 4ägg
  • 1,5vispgrädde
  • 0,5 dllagrad cheddarost- riven
  • 1 msksmör

Picklad röd chili

  • 2röda chili- finskivade
  • 3 mskrödvinsvinäger
  • 1 dlströsocker
  • 1,5 dlvatten

Gör så här

  1. Köp ett gott bröd från ditt favoritbageri. Och får du tag på shisokrasse (som på bilden) använd gärna det.

  2. Äggröra: Mixa ihop ägg och grädde i en bunke med en stavmixer. Salta och peppra. Smält smöret i en teflonpanna på medelvärme. Häll äggröran i pannan, sänk värmen något och rör försiktigt med en träslev. Låt äggröran stelna lite, rör sen igen. Äggröran ska inte få någon färg i botten. När den känns krämig, tillsätt osten och rör om. Servera genast.

  3. Rosta brödet i en torr het stekpanna eller i ugn på 225 grader. Dela avokadon och skiva den tunt.

  4. Lägg avokadon på brödet, sedan äggröran och toppa med den picklade chilin. Toppa med krasse, peppar och ringla över lite olivolja.

  5. Picklad chili: Koka upp vinäger, socker och vatten i en kastrull tills sockret lösts upp, ställ åt sidan.

  6. Lägg chilin i lagen och låt lagen svalna lite före servering.

Vad tyckte du om receptet?

Boken hittar du bland annat på Adlibris.

Recept från Mitt kök