Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostas med gurk- och kumminslaw och rostad rosmarinpotatis

Rostas är en mörare del, styckad av rostbiffen. Ät den salladsblandade potatisen genast, eftersom salladen slaknar snabbt.

Rostas med gurk- och kumminslaw och rostad rosmarinpotatis
Rostas med gurk- och kumminslaw och rostad rosmarinpotatis
Rostas med gurk- och kumminslaw och rostad rosmarinpotatis

Ingredienser

  • 600 grostas- i bit
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Rosmarinpotatis

  • 10mandelpotatisar
  • 1 mskolivolja- 1+
  • 0,5 tsksalt
  • 2rosmarin- kvistar färsk
  • 12svarta oliver- med kärna
  • 50 grucolasallad- ask

Gurk- och kumminslaw

  • 1 mskkummin
  • 1gurka
  • 2 mskphiladelphia
  • 1 mskmatyoghurt
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skala och skär potatisen i fjärdedelar. Lägg potatisen i en långpanna med olivolja och salt. Lägg köttet vid sidan om. Salta och peppra.

  2. Stek potatisen tills den är gyllenbrun och köttets innertemperatur är 52°, ca 25 min. Ta ut köttet och låt det vila under aluminiumfolie ca 10 min.

  3. Gurk- och kumminslaw: Rosta kummin i en torr stekpanna. Skiva gurkan och blanda med philadelphiaost och yoghurt. Tillsätt kummin och smaka av med vitlök, salt och peppar.

  4. Hacka rosmarin fint och blanda med 1 msk olivolja. Ta potatisen ur ugnen och blanda den med rosmarinolja, oliver och rucola.

  5. Skär köttet i skivor. Servera med rosmarinpotatis och gurkoch kumminslaw.

Vad tyckte du om receptet?