Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rostas är en mörare del, styckad av rostbiffen. Ät den salladsblandade potatisen genast, eftersom salladen slaknar snabbt.
Sätt ugnen på 175°. Skala och skär potatisen i fjärdedelar. Lägg potatisen i en långpanna med olivolja och salt. Lägg köttet vid sidan om. Salta och peppra.
Stek potatisen tills den är gyllenbrun och köttets innertemperatur är 52°, ca 25 min. Ta ut köttet och låt det vila under aluminiumfolie ca 10 min.
Gurk- och kumminslaw: Rosta kummin i en torr stekpanna. Skiva gurkan och blanda med philadelphiaost och yoghurt. Tillsätt kummin och smaka av med vitlök, salt och peppar.
Hacka rosmarin fint och blanda med 1 msk olivolja. Ta potatisen ur ugnen och blanda den med rosmarinolja, oliver och rucola.
Skär köttet i skivor. Servera med rosmarinpotatis och gurkoch kumminslaw.