Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostade tomater med vitlök och sardeller

Sältan från sardellerna ger en god smakbrytning till de söta tomaterna. Tomaterna är lika goda varma som kalla.

Rostade tomater med vitlök och sardeller
Rostade tomater med vitlök och sardeller
Rostade tomater med vitlök och sardeller
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 4 stplommontomater- eller kvisttomater
  • 2 stvitlöksklyftor- hackade
  • 2 mskbladpersilja- hackad
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • 8 stsardellfiléer
  • 3 mskolivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Dela tomaterna och lägg dem i en smord ugnsfast form.

  2. Fördela vitlök och persilja på tomaterna och krydda med salt och peppar. Lägg en sardellfilé på varje tomat och droppa över olivolja.

  3. Baka tomaterna i mitten av ugnen cirka 15 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök