Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostade sommargrönsaker

Recept på rostade sommargrönsaker. Säsongens bästa råvaror, så gott i all sin enkelhet.

Rostade sommargrönsakerRostade sommargrönsakerRostade sommargrönsaker
Recept på rostade sommargrönsaker. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2fänkålsstånd
  • 1 kgvitkål
  • 8knipplökar- röd små
  • 4zucchini- -6, små, (ca 700 g)
  • 1 dlolivolja
  • 2 tskflingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°, varmluft. Ansa och skär fänkål och vitkål i grova klyftor. Skala och skär löken i klyftor. Ansa och skär zucchinin i tjocka skivor.  Blanda grönsakerna med olja, sprid ut på två plåtar med bakplåtspapper. Strö över salt.

  2. Rosta grönsakerna mitt i ugnen tills de fått fin färg, ca 30 min. Låt svalna. Lägg upp på fat.

Vad tyckte du om receptet?