Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostade rötter

Grovskurna rötter som ugnsbakas är det geniala sättet att tillaga basgrönsaker hela året.

Rostade rötter
Rostade rötter
Rostade rötter

Ingredienser

  • 1,2 kgpalsternacka- sötpotatis, kålrot, rödbeta
  • 3 mskolivolja- eller rapsolja
  • 2 tskflingsalt
  • 1 msktryffelolja- eller 1 msk pressad citronsaft

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Ansa och skala rotsakerna noga. Skär de hårdaste i något mindre bitar än de som är lite mjukare i konsistensen. Då blir alla klara samtidigt.

  2. Lägg alla rotsaksbitarna i en långpanna och blanda dem med lite olja.

  3. Salta och sänk värmen till 200° när du ställer in plåten.

  4. Ugnsrosta 20-35 min.

  5. Ta ut rotsakerna när du är nöjd med konsistensen. Droppa lite olja och honung och strö salt över. Häll upp på fat och servera.

Vad tyckte du om receptet?