Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostade rotfruktschips

Rostade rotfruktschips
Rostade rotfruktschips
Rostade rotfruktschips
Foto: Martin Skredsvik

Ingredienser

  • 4potatisar
  • 2sötpotatisar
  • 3rödbetor
  • 2vitlöksklyftor
  • rosmarin
  • olivolja
  • flingsalt

Gör så här

  1. Använd gärna en mandolin eller skär rotfrukterna i tunna skivor med kniv.

  2. Lägg skivorna på ett bakplåtspapper tillsammans med hackad vitlök och rosmarinkvistar.

  3. Ringla över olivolja och strö över generöst med flingsalt. Blanda runt, tänk på att separera rödbetorna eftersom de färgar av sig.

  4. Rosta mitt i ugnen på 225 grader i cirka 30 minuter eller tills chipsen fått en fin gyllene färg. Vänd gärna runt skivorna under tiden så att alla får en god knaprig yta.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök