Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostade rotfrukter och kryddig korv i långpanna

Recept på rostade rotfrukter och kryddig korv i långpanna, servera med fetaostsås. Delikatesspotatis, rotfrukter, grönsaker och kryddiga korvar i en långpanna.

Rostade rotfrukter och kryddig korv i långpanna
Rostade rotfrukter och kryddig korv i långpanna
Rostade rotfrukter och kryddig korv i långpanna
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 300 gkryddiga korvar- t ex chorizo eller vegetariska kryddiga korvar
  • 600 gpotatis- delikatess
  • 3morötter
  • 2palsternackor
  • 250 gblomkål
  • 250 gbroccoli
  • 1vitlök
  • 2 mskolivolja
  • 2 tskflingsalt
  • 2 krmnymald svartpeppar
  • 200 gromanticatomater

Sås

  • 150 gfetaost
  • 2 dlgräddfil
  • 1 mskbasilika- hackad
  • 2 krmnymald svartpeppar
  • 1 krmsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skölj och skrubba potatisen. Halvera dem. Skala rotfrukterna och skär i bitar. Ansa blomkål och broccoli. Skär dem i buketter. Halvera den hela vitlöken, tvärs över klyftorna. Lägg allt i en bunke och vänd runt med olja, flingsalt och peppar. Häll över i en långpanna och rosta mitt i ugnen ca 20 min. Vänd runt i pannan efter halva tiden.

  2. Ta ut långpannan. Skär korvarna i stora bitar och fördela på grönsaksbädden. Lägg tomatkvisten överst. Tillaga ytterligare ca 10 min.

  3. Sås: Blanda smulad fetaost med gräddfil och basilika. Krydda med peppar och salt.

  4. Servera korv och grönsaker med såsen till.

Vad tyckte du om receptet?