Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostade rotfrukter och grönsaker

Rotsakerna rostas i ugnen och serveras separat. 

Rostade rotfrukter och grönsaker
Rostade rotfrukter och grönsaker
Rostade rotfrukter och grönsaker

Ingredienser

  • 4morötter
  • 4palsternackor
  • 250 gsteklök- små
  • 2 mskolivolja
  • 2paprika- gul och röd
  • 200 gfänkål
  • 2timjan- kvistar
  • 1 tskflingsalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär morötter och palsternackor i bitar. Skala steklöken. Lägg allt på en plåt och häll på olivolja. Stek mitt i ugnen 15 min.

  2. Skär paprikor och fänkål i bitar. Ta ut plåten och lägg på övriga grönsaker och timjan. Salta och peppra. Stek 15–20 min.

Vad tyckte du om receptet?