Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rotfrukter i ugn

Recept på ugnsrostade rotfrukter. Blanda olika sorters rotfrukter och gör en färgrik gratäng. Tillsammans med linsröran blir gratängen en ­fullvärdig måltid.

Väldigt enkelt att förbereda och ställa in i ugnen i cirka 35 minuter.

Rotfrukter i ugnRotfrukter i ugnRotfrukter i ugn
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Rotfrukter:


  • 34morötter
  • 45persiljerötter
  • 1sötpotatis
  • 10steklökar- gärna gula och röda

  • 10vitlöksklyftor
  • 10timjankvistar
  • 23 mskolivolja
  • salt
  • svartpeppar

Linsröra:


  • 1 förplinser- gröna eller gula
, kokta
  • 2 dlturkisk yoghurt
  • 0,5citron- färskpressad saft av
  • 2 dlspenatblad- grovhackade
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar. Skala sötpotatisen och skär den i klyftor. Skala löken, dela de större lökarna.

  2. Lägg rotfrukter, sötpotatis, lök, ­vitlök och timjankvistar i en stor ugnssäker form. Ringla över oljan, salta, peppra och blanda väl. Bred ut så att inga toppar bildas. Rosta i ­mitten av ugnen cirka 35 minuter. Rör om två gånger under tiden.

  3. Skölj linserna och låt dem rinna av. Blanda yoghurt och citronsaft i en skål. Vänd ner linser och ­grovhackad spenat. Smaka av med salt och ­peppar.

  4. Servera rotfrukterna med linsröran.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök