Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på ugnsrostade rotfrukter. Blanda olika sorters rotfrukter och gör en färgrik gratäng. Tillsammans med linsröran blir gratängen en fullvärdig måltid.
Väldigt enkelt att förbereda och ställa in i ugnen i cirka 35 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar. Skala sötpotatisen och skär den i klyftor. Skala löken, dela de större lökarna.
Lägg rotfrukter, sötpotatis, lök, vitlök och timjankvistar i en stor ugnssäker form. Ringla över oljan, salta, peppra och blanda väl. Bred ut så att inga toppar bildas. Rosta i mitten av ugnen cirka 35 minuter. Rör om två gånger under tiden.
Skölj linserna och låt dem rinna av. Blanda yoghurt och citronsaft i en skål. Vänd ner linser och grovhackad spenat. Smaka av med salt och peppar.
Servera rotfrukterna med linsröran.
Recept från Mitt kök