Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostade rotfrukter med honung och apelsin

Lägg rödbetorna för sig i formen om du inte vill att de ska färga av sig.

Rostade rotfrukter med honung och apelsin
Rostade rotfrukter med honung och apelsin
Rostade rotfrukter med honung och apelsin
Rostade rotfrukter med honung och apelsin Foto: Ulrika Ekblom

Rostade rotfrukter med honung och apelsin

  • 350 grödbetor
  • 300 gkålrot
  • 2,5 dlapelsin- pressad
  • 2 dlvatten
  • 1 tsksalt
  • 300 gmorötter
  • 3 mskrapsolja
  • 2 tskflingsalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1apelsin- pressad saft och rivet skal
  • 2 mskhonung

Gör så här

  1. Koka betorna i saltat vatten tills de är mjuka. Gnid bort skalet under rinnande kallt vatten. Skär betorna i stora bitar. Skär kålroten i 3 cm tjocka skivor och skär bort skalet. Koka dem mjuka i apelsinsaft, vatten och salt. Låt svalna och skär i grova bitar. Skala morötterna och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Låt svalna och skär dem i grova bitar.

  2. Sätt ugnen på 250 grader. Lägg rotfrukterna i en ugnssäker form och tillsätt olja, flingsalt och peppar.

  3. Rosta rotfrukterna mitt i ugnen ca 10 min. Ta ut formen och tillsätt apelsinskal, saft och honung. Rosta ytterligare ca 10 min.  Servera.

Vad tyckte du om receptet?