Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostade primörer med kaprisås

Såsen påminner om den klassiska tonnatosåsen.

Rostade primörer med kaprisås
Rostade primörer med kaprisås
Rostade primörer med kaprisås

Rostade primörer med kaprisås

  • 1,5 kgspäda primörer- t ex blomkål, morötter, rödbetor, färskpotatis, grön sparris och salladslök
  • 3 mskolivolja
  • 2 tskflingsalt
  • 3 mskpinjenötter
  • 4ägg- hårdkokta
  • 50 grucola
  • 1citron

Sås

  • 1 burkcannellinibönor- eller vita bönor (400 g)
  • 5 mskkapris
  • 2 mskcitron- pressad
  • 2äggulor
  • 0,5 dlolivolja
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • citronklyftor

Gör så här

  1. Sås: Skölj bönorna och låt dem rinna av. Mixa bönor, 3 msk kapris och citronsaft. Tillsätt äggulorna och blanda om. Mixa i oljan droppvis. Salta och peppra. Häll såsen i en skål. Strö över 2 msk kapris.

  2. Primörer: Sätt ugnen på 250 grader. Bryt blomkålen i buketter. Skrapa morötter, rödbetor och potatis och skär i bitar. Bryt av den nedre delen på sparrisen och skär dem i bitar. Ansa och skär salladslöken i bitar. Blanda blomkål, morötter, rödbetor och potatis med olja och salt på en plåt med bakplåtspapper.

  3. Rosta mitt i ugnen ca 15 min. Rör om någon gång under tiden. Tillsätt sparris och salladslök. Tillaga ytterligare 15 min.

  4. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna. Skala och halvera äggen. Lägg primörer och rucola på ett stort fat. Strö över nötter och toppa med ägghalvor. Servera med sås och citronklyftor.

Vad tyckte du om receptet?