Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Såsen påminner om den klassiska tonnatosåsen.
Sås: Skölj bönorna och låt dem rinna av. Mixa bönor, 3 msk kapris och citronsaft. Tillsätt äggulorna och blanda om. Mixa i oljan droppvis. Salta och peppra. Häll såsen i en skål. Strö över 2 msk kapris.
Primörer: Sätt ugnen på 250 grader. Bryt blomkålen i buketter. Skrapa morötter, rödbetor och potatis och skär i bitar. Bryt av den nedre delen på sparrisen och skär dem i bitar. Ansa och skär salladslöken i bitar. Blanda blomkål, morötter, rödbetor och potatis med olja och salt på en plåt med bakplåtspapper.
Rosta mitt i ugnen ca 15 min. Rör om någon gång under tiden. Tillsätt sparris och salladslök. Tillaga ytterligare 15 min.
Rosta pinjenötterna i torr stekpanna. Skala och halvera äggen. Lägg primörer och rucola på ett stort fat. Strö över nötter och toppa med ägghalvor. Servera med sås och citronklyftor.