Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostade persikor

Det är både vackert och gott att blanda persikor av olika sorter och färger, t ex gula och röda. Den här desserten kan också tillagas på grillen i aluminiumform med lock eller i foliepaket (blanda då samman alla ingredienser från början).

Rostade persikor
Rostade persikor
Rostade persikor
Rostade persikor Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 kgpersikor- (8-10 stycken)
  • 1apelsin
  • 1 msksmör
  • 1 dlråsocker
  • 2 dlbjörnbär- frysta
  • 4 mskvalnötskärnor- grovhackade (50 g)
  • 3 mskhonung- flytande

Tillbehör

  • grädde- lättvispad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225º. Dela och kärna ur persikorna. Skölj apelsinen väl och skala den med potatisskalare. Dela den och pressa ut saften. Lägg persikohalvor och apelsinskal i en smord ugnssäker form. Ringla över apelsinsaften. Strö över socker. Fördela bären över persikorna.

  2. Rosta mitt i ugnen ca 15 min, tiden beror på hur mogen frukten är. Strö över nötterna och ringla på honungen. Rosta ytterligare ca 5 min. Servera med lättvispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?