Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostade nötter med soja och ingefära

Försvinnande god nötblandning! Gör dubbel sats på en gång. Kan göras dagen före festen och förvaras torrt.

Rostade nötter med soja och ingefära
Rostade nötter med soja och ingefära
Rostade nötter med soja och ingefära
Foto: Katja Ragnstam

Ingredienser

  • 3 dlnötter- blandade, t ex pekannötter, pistaschnötter, sötmandel
  • 1 mskljusa sesamfrön
  • 1 mskjapansk soja
  • 1 mskvatten
  • 2 tskingefära- färskriven
  • 2 tskyuzusaft- pressad citron eller lime
  • 1 tsksesamolja
  • 0,5 tsksalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175° varmluft. Blanda alla ingredienser i en ugnssäker form. Rosta mitt i ugnen ca 12 min tills nötterna är rostade och vätskan dunstat. Rör om emellanåt.

  2. Låt nötterna kallna och servera dem tillsammans med persikolemonaden.

Vad tyckte du om receptet?