Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på rostade morötter med lins- och apelsindressing. Den rostade smaken på morötterna är god ihop med apelsinen.
Sätt ugnen på 250°. Skala morötterna och skär dem i stavar om de är stora. Skala och halvera löken. Blanda morötter och lökhalvor med olja på plåt. Krydda med salt och peppar.
Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills morötterna fått fin färg och löken blivit mjuk.
Dressing: Skölj linserna i vatten. Blanda linserna med apelsinsaft, senap, vinäger, yoghurt, olja, salt och peppar. Lägg de rostade rotfrukterna på ett fat och strö över linsdressingen. Ringla över olja och garnera med apelsinklyftor.