Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostade morötter med lins- och apelsin­dressing

Recept på rostade morötter med lins- och apelsin­dressing. Den rostade smaken på morötterna är god ihop med apelsinen.

Rostade morötter med lins- och apelsin­dressing
Rostade morötter med lins- och apelsin­dressing
Rostade morötter med lins- och apelsin­dressing
Recept på rostade morötter med lins- och apelsindressing Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 500 gmorötter- gärna små
  • 4rödlökar- små
  • 2 mskolivolja
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Dressing

  • 1 förplinser- kokta gärna ekologiska (380 g)
  • 1 dlapelsin- pressad
  • 1 tskdijonsenap
  • 0,5 mskvitvinsvinäger
  • 2 mskturkisk yoghurt
  • 2 mskolivolja
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • olivolja
  • klyftorapelsin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skala morötterna och skär dem i stavar om de är stora. Skala och halvera löken. Blanda morötter och lökhalvor med olja på plåt. Krydda med salt och peppar.

  2. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills morötterna fått fin färg och löken blivit mjuk.

  3. Dressing: Skölj linserna i vatten. Blanda linserna med apelsinsaft, senap, vinäger, yoghurt, olja, salt och peppar. Lägg de rostade rotfrukterna på ett fat och strö över linsdressingen. Ringla över olja och garnera med apelsinklyftor.

Vad tyckte du om receptet?