Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på rostade morötter. Gott tillbehör som passar till allt på buffébordet. Koka morötterna så att de fortfarande har ett visst tuggmotstånd.
Sätt ugnen på 225°. Skala morötterna och halvera dem på längden. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olja. Krydda med salt och peppar. Rosta mitt i ugnen ca 20 min tills de är mjuka och har fått lite färg. Lägg morötterna på ett fat.
Hacka nötterna grovt och rosta tillsammans med solroskärnorna i en torr stekpanna.
Dressing: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Blanda samman olja, citronskal och –saft, honung, salt och peppar.
Ringla dressingen över morötterna och strö på rostade nötter, solroskärnor och persilja.