Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fläskkotletter med sallad på rostade morötter, grape och ädelost

Recept på smakrik sallad med fläskkotlett och morötter i huvudrollen. Kombinationen morötter, ädelost och grapefrukt passar perfekt till fläskkött.

Fläskkotletter med sallad på rostade morötter, grape och ädelost
Fläskkotletter med sallad på rostade morötter, grape och ädelost
Fläskkotletter med sallad på rostade morötter, grape och ädelost
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 500 gmorötter- skalade och skurna i bitar
  • 0,5 dlgrapefrukt- pressad
  • 4fläskkotletter- med ben, (à ca 125 g)
  • 150 gspenat- färsk
  • 1,5blodgrape- skurna i hinnfria klyftor
  • 75 gädelost
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda morötterna med grapefruktsaft, 1 msk olja, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Ugnsstek morötterna mitt i ugnen ca 20 min.

  2. Pensla kotletterna med 1 msk olja och krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.  Grilla eller stek dem ca 4 min på varje sida.

  3. Blanda spenat, grapefrukt och 1 msk olja. Vänd ner ädelost och morötter. Servera till kotletterna

Vad tyckte du om receptet?