Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostade morötter med burrata och dragondressing

Recept på sesamrostade morötter med burrata och dragondressing – en god och grön rätt på buffébordet. Skala morötterna om de inte är späda.

Rostade morötter med burrata och dragondressing
Rostade morötter med burrata och dragondressing
Rostade morötter med burrata och dragondressing
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 3 knippormorötter- gärna i olika färger
  • 2 mskolivolja
  • 1,5 mskhonung
  • 2 msksesamfrön- blanda gärna svarta och vita
  • 1 tskflingsalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 3burrataostar- (à 125 g)

Dragondressing

  • 1 krukadragon
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 dlolivolja
  • 2 mskvitvinsvinäger
  • 1 mskkapris
  • 0,75 dlmajonnäs
  • 1 tskhonung
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • körvel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skölj och borsta morötterna. Skär dem på längden om de är stora, annars behåll dem hela. Lägg morötterna i en ugnssäker form tillsammans med olja, honung, sesamfrön, flingsalt och peppar. Blanda om och tillaga mitt i ugnen ca 25 min tills morötterna fått fin färg.

  2. Dressing: Mixa ihop dragon, skalad vitlök, olja, vinäger och kapris. Blanda ner majonnäsen och smaka av med honung. Krydda med salt och peppar.

  3. Bryt burrata-ostarna i bitar och lägg dem på morötterna. Garnera med körvel och servera med dragondressingen.

Vad tyckte du om receptet?