Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på sesamrostade morötter med burrata och dragondressing – en god och grön rätt på buffébordet. Skala morötterna om de inte är späda.
Sätt ugnen på 200°. Skölj och borsta morötterna. Skär dem på längden om de är stora, annars behåll dem hela. Lägg morötterna i en ugnssäker form tillsammans med olja, honung, sesamfrön, flingsalt och peppar. Blanda om och tillaga mitt i ugnen ca 25 min tills morötterna fått fin färg.
Dressing: Mixa ihop dragon, skalad vitlök, olja, vinäger och kapris. Blanda ner majonnäsen och smaka av med honung. Krydda med salt och peppar.
Bryt burrata-ostarna i bitar och lägg dem på morötterna. Garnera med körvel och servera med dragondressingen.