Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostade kycklingklubbor med limedipp

Saftig kyckling med härligt krisp! Njut dem gärna med ett glas kall öl.

Rostade kycklingklubbor med limedipp
Rostade kycklingklubbor med limedipp
Rostade kycklingklubbor med limedipp
Foto: Helèn Pe

Ingredienser

  • 812kycklingklubbor
  • 1 mskolivolja
  • 85 gpolenta
  • 20 gparmesan- riven
  • flingsalt
  • svartpeppar- nymalen

Limedipp

  • 1,5 dlmajonnäs
  • 1 msklime- pressad
  • 1vitlöksklyfta
  • limeklyftor- till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader. Lägg kycklingklubbor i en rymlig skål och häll över hälften av olivoljan. Blanda ordentligt.

  2. Blanda polenta, parmesan, salt och peppar i en annan skål. Lägg ner kycklingklubborna och vänd runt dem så att de täcks ordentligt.

  3. Pensla en ugnssäker form med resten av olivoljan och lägg ner kycklingklubborna.

  4. Sätt in i mitten av ugnen och låt gå cirka 15-20 minuter eller tills kycklingklubborna är gyllene.

  5. Blanda under tiden majonnäsen med vitlök och limesaft. Servera kycklingklubborna tillsammans med dippen och några limeklyftor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök